Smartlift – Re-design af Transport Unit

Case:

Smartlift udvikler og producerer et stort udvalg af glaslifte, fabriksmonteret udstyr, samt et bredt udvalg af tilbehør. Virksomheden har udviklet en Transport Unit, som benyttes til at løfte og transportere deres færdigproducerede glaslifte. Denne Transport Unit kan løftes både fra siden og enden, men har hidtil udelukkende kunnet løftes med en gaffeltruck.

Smartlift ønskede, gennem samarbejdet med Genstart:NU, en ny løsning, hvor Transport Unit kunne løftes og transporteres, både med og uden glaslift, med en gaffeltruck, men ligeledes ved hjælp af en palleløfter. Dette var ikke muligt med den nuværende konstruktion.

Det var derfor nødvendigt med et re-design af konstruktionen, som både var robust og ligeledes kunne opfylde deres ønsker.

Vores løsning

Vi har derfor udviklet en helt ny konstruktion under Transport Unit, som fortsat besidder mulighed for løft både fra side og ende. Resultatet tager samtidig højde for funktionalitet og de ønsker som Smartlift præsenterede.

Den er funktionsdygtig til gaffeltruck og højden under Transport Unit er udviklet i samme dimensioner som en Europalle 100mm, så den samtidig er funktionsdygtig med alle palleløftere.

For at muliggøre dette, måtte vi re-designe den tidligere underkonstruktion, som bestod af en bukket plade. Da en del af stivheden lå i denne del af konstruktionen, valgte vi en ny løsning, som tager udgangspunkt i en påsvejset aluminiumsprofil i begge sider, samt ekstra surrings øjer. Gennem denne løsning opnår vi den robusthed og stivhed som vægtkravene stiller til konstruktionen.

Vi præsenterede det nye design for relevante partnere både internt og eksternt, samt indhentede produktionspriser og tilbud fra 4 leverandører, så en hurtig igangsættelse af produktion var mulig.ADVANTIS ApS
Powered by network, competence & collaboration

Address: Rho 8 8382 Hinnerup, Denmark
Phone: +45 2529 7586
E-mail: kdj@advantis.dk
CVR: 38 56 91 47