MHI Vestas Offshore Wind & Siemens Gamesa Renewable Energy - Fælles transportløsning til vindmølletårne

Case:

MHI Vestas Offshore Wind og Siemens Gamesa Renewable Energy søgte gennem Energy Innovation Cluster en samarbejdsbaseret løsning til design og udarbejdelse af den ideelle løsning til transport af vindmølletårne.

Indtil da, havde begge benyttet en række forskellige tools til transport af tårne i varierende størrelser. Justering af trailer og tools ved hver enkelt transport kostede store mængder af tid og mandetimer.

De simple løsninger er som regel billigere:

Opgaven indebar flere udfordringer og krav som skulle imødekommes i den nye løsning. Der skulle tages hensyn til, at skabe en løsning som passede ind i begge virksomheders vision for udstyret, værdikæde og særlige behov.

Vi udarbejdede derfor en simplere, fleksibel og justerbar tool, som kunne tilpasses forskellige typer af vindmølletårne, og dermed implementeres i en lang række forskellige transportsituationer, altså ét tool til alle tårne.

ROI

Ved udarbejdelse af en tilpasningsbaseret løsning formåede vi at skabe et produkt, som gjorde transport og løft simplere, mere fleksibel, lettere at håndtere, hurtigere at benytte og billigere.

Før brugte man op imod 16 timer på montering og aftagning, denne tid blev nu reduceret til blot 30min. En markant besparelse.

Desuden formåede vi at udarbejde en løsning, som var biligere rent produktionsmæssigt, da løsningen indebar mindre sjevsearbejde ved fremstilling.
Image
Image
Image

”Now we have a versatile product that can be used with any tower component.
It can be mass-produced and will therefore be cheaper”

Michael Tvede-Jensen, Category Manager Indirect Sourcing, MHI Vestas Offshore Wind

ADVANTIS ApS
Powered by network, competence & collaboration

Address: Rho 8 8382 Hinnerup, Denmark
Phone: +45 2529 7586
E-mail: kdj@advantis.dk
CVR: 38 56 91 47